Zen Bu Kan Kempo (MMA , azaz Mixed Martial Arts)

A Zen Bu Kan Kempo karate modern harcművészeti stílus. Alapítója Harnos Imre hanshi (10. dan), Ausztráliában élő nagymester. Európai képviselője Lévai László Hanshi 8. danos nagymester.

A stílus a Shaolin Kempo, a Jiu-Jitsu, a karate, és az ökölvívás technikáit ötvözi és igyekszik összeállítani egységes harcművészeti stílussá. Technikai repertoárjában megtalálhatóak mind a pusztakezes, mind pedig a fegyveres alaptechnikák. Az ütések, rúgások, dobások, feszítések és fojtások kombinációján alapuló komplex küzdőstílus. Megtalálható benne a tradicionális boksziskola, gyakorolják a térd és könyök használatát. A földharc is megengedett a leszorítónak. A stílus nagy hangsúlyt fektet az életszerű “utcai” önvédelem tanítására.

A Zen Bu Kan Kempo tekinthető, a napainkban divatos MMA, vagy ketrecharc első formájának. Nem véletlen, hogy Magyarország első ketrecharcosaik, mind Zen Bu Kan Kemposok voltak és napjainkban is nagyon erős a Zen Bu Kan Kemposok jelenléte az MMA versenyeken. Ifjúsági és felnőtt edzéseken a tanulók a küzdősportoknem csak egy-egy részével ismerkednek meg, hanem a lehetséges küzdelmi szituációk összességével, így válnak komplex és minden téren magabiztos harcossá. A küzdelem a kempo edzések fontos részét képezik, ahol a kempokák biztonságos keretek között gyakorolhatják a tanult technikákat.

A Zen Bu Kan Kempo nagy hangsúlyt fektet a gyerekek nevelésére. A Zen Bu Kan Kempot gyakorló gyerekek tökéletes biztonságban edzhetnek, miközben fejlődik mozgáskoordinációjuk, koncentrációs képességük és személyiségük. A gyerekek az edzések folyamán megismerkednek a Zen Bu Kan Kempo mozgásrendszerével, mindezt játékos formában.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel edzéseinken!